skip to content

KISStory, de vroegere jaren.

Lente 1999: Roland en Franky krijgen het idee om eens samen voor de lol enkele KISS nummers te jammen.
Zomer 1999: Na een telefoontje komt Dirk er bij. Ze realiseren alledrie dat ze dezelfde droom hebben, namelijk KISS nummers spelen.
Oktober 1999: De jongens repeteren al vlotjes Rock Bottom, Detroit Rock City, Love Gun en Deuce.
Winter 1999: K van Cowboys and Aliens komt bassen en doet dit schitterend. Hij speelt echter al in twee groepen en een moordende kalender weerhoudt hem er van om bij KISStory te blijven. De groep beslist om de nummers af verder te werken en nog een paar nieuwe te leren.

2000 Begint met een knal en de groep speelt reeds 20 nummers, maar, nog steeds zonder bassist.
Lente 2000: Dirk helpt een vriend met computerproblemen. Hij was net beginnen bassen en kon enkel "I Was Made For Lovin' You" en "Sure Know Something". Hij toont interesse voor de groep en Dirk geeft de dag erna al zijn KISS cd’s om even kennis te maken. Een weekje later belt Rudi hem op met de vraag "Ga je mee om me een goede versterker te kopen?"
Herfst 2000: Rudi leert de nummers heel vlot. De groep doet een poging om te zingen maar al vlug blijkt een instrument bespelen en zingen tezelfdertijd niet zo eenvoudig!
December 2000: Dirk belt Laine op. Hij komt naar een repetitie en tegen het tweede nummer speelt de hele groep al samen.

2001: De groep repeteert elke week en na een tijdje hebben ze al een flink pak KISS klassiekers onder de riem.
Maart 2001: Af en toe komen er vrienden op visite tijdens een repetitie om eventjes de sfeer op te snuiven. Dit geeft de groep een goed gevoel en een eerlijke feedback!! Eén iemand komt bijna altijd en wordt langzamerhand hun "coach"; Tom "McGhee" Beheyt!
April 2001: De groep neemt, over een periode van twee weken, enkele nummers op.
Lente 2001: Wilde plannen worden gesmeed voor een spectaculaire stage show. Echter nog altijd zonder kostuums en schmink.
17 augustus 2001: KISStory neemt nog enkele nummers op. Deze keer op een meer professionele manier. De opnames worden door de groep echter niet goedgekeurd.
Herfst 2001: KISStory neemt contact op met een vriend die heel wat ervaring heeft met PA systemen en opnames. Ze vragen of hij interesse heeft om enkele nummers op te nemen. Een datum voor de opnames wordt vastgelegd.

Februari 2002: De jongens nemen enkele demo’s op als voorbereiding, in hun repetitielokaal.
April 2002: De band neemt 11 nummers op in 2 weken tijd. Wanneer alles opgenomen is, beslist Rudi om de groep te verlaten. Iedereen is ontzet en niemand begrijpt de reden. Hoe dan ook, iedereen wenst Rudi het beste toe.
Mei 2002: De groep gaat op zoek naar een vervanger. Kurt komt op auditie en al heel vlug wordt duidelijk dat hij de juiste man op de juiste plaats is.
Juli 2002: Kurt neemt alle baspartijen voor de cd opnieuw op.
20 augustus 2002: De groep "treedt" voor de eerste keer op. Enkele vrienden zijn het publiek. In een echt Spinal Tap moment vliegen alle vuurwerk en speciale effecten de lucht in, op hetzelfde moment en tijdens het eerste nummer!!!
September 2002: KISStory brengt hun CD "Great Expectations" uit.
28 september 2002: KISStory geeft een release party voor hun eerste schijf. Ze spelen een twee-uur-durende set voor een bomvolle zaal.
Winter 2002: De groep werkt verder aan hun stage show.
31 mei 2002: KISStory speelt hun eerste officiële optreden in Izegem.
12 juli 2002: KISStory speelt hun eerste headline show op het Coqrock festival.

De groep beslist in 2003 om voluit te gaan. Vanaf nu treden ze enkel op in kostuums en make-up.

Ook belangrijk bij KISStory:

12 september 2004: KISStory komt op TV (1000 zonnen en garnalen)
9 oktober 2004: eerste KISStory optreden in Nederland (Zundert)
3 juni 2006: eerste KISStory Expo
22 oktober 2006: KISStory is supportact voor Lordi
5 november 2006: eerste unplugged optreden in dress to kill outfit
29 maart 2007: KISStory speelt tijdens het VT4 programma Supertalent in Vlaanderen.

You are all invited to the show!!