skip to content

Starchild - Rhythm Guitar

KISS was de eerste groep waar ik echt van hield sinds ik naar muziek luister. Ik was ongeveer 8 jaar en mijn vriend had de LP Alive! en Destroyer. Ik werd compleet wild van de muziek en die mannen met make-up. Toen ik de drumsolo op de LP van KISS Alive! hoorde wist ik meteen wat ik wilde: ik wilde ook drummen zoals Peter Criss.
Als klein manneke liep ik naar de muziekwinkel om een drumkit te kopen. Ik stelde vast dat ik me geen drumkit kon veroorloven, maar ik kwam die winkel buiten met een vrij goedkope gitaar. Toen had ik een ander doel: zo snel mogelijk de muziek van Ace leren. Jaren gingen voorbij en ik speelde in beginnende, kleine groepjes maar niemand van mijn medemuzikanten had interesse in KISS muziek.
Ondertussen was ik 20 geworden en wegens tijdsgebrek en door mijn studies lag mijn gitaar op zolder. 8 Jaar later kwam ik via een vriend in contact met Roland en Franky, beide keiharde KISS fans. Van het ene kwam het andere en zo werd KISStory geboren.
Binnen de groep hou ik me vooral bezig met het visuele aspect en de show. Mensen luisteren ook met hun ogen! Je moet hun blijven boeien en de show interessant maken. Je mag zo perfect spelen als het maar kan, als er geen show is ontbreekt er spektakel en KISS is op en top een show-rockband!
De eerste maal dat ik KISS zag was in 1996; de Reunion tour in Donington. Sindsdien heb ik ze al 19x gezien. Wat me het meest is bijgebleven was het eerste concert van de Psycho Circus Tour in het Dodger Stadium, Los Angeles op Halloween Night... Ongelooflijk!!! De Farewell Tour in New Orleans was ook ongelooflijk. Ook backstage in Vorst Nationaal in ons Belgenlandje was de max!
Voor mij is KISS meer dan muziek alleen. Voor mij is het bijna een levenwijze die zegt: "Amuseer je met wat je doet en geniet ervan! Geloof in jezelf en als je weet wat je wil en als je keihard werkt dan kan je elke droom verwezenlijken! Laat je niet beïnvloeden door wat anderen zeggen en wat zij denken... This is your life, enjoy!"


 

 • Naam: Dirk Van Hecke
 • Geboortejaar: 1970
 • Hoeveel groepjes had je voor KISStory? Veel te veel. Het waren vooral groepjes tijdens mijn schooljaren van mijn 15 jaar tot mijn 20e. De namen die ik me nog herinner: Arsenic, Thyroid, Silent Scream, Pendragon, Hidden Rage. Niet dat dit eigenlijk veel betekende. Er waren ook groepjes bij waar ik hielp als "roadie" zoals Evil Sinner, Dalphine, Scrappy, Moby Dick (deze laatste drie waren hoofdzakelijk dezelfde groep maar met andere bandleden)
 • Hoeveel keer heb je al KISS al gezien? 19 Keer. Tijdens de Reunion tour in Donington, Brussel en Gent alsook in Nederland. Van de Psycho Circus Tour heb ik de optredens in Dodger Stadium, Los Angeles, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Belgie en in de UK gezien. Dan ben ik nog naar de Farewell Tour geweest in Birmingham, Atlanta en New Orleans (US)
 • Wat is je favoriete KISS song? Black Diamond
 • Wat is je favoriete KISS lp? Moeilijk... Alive!, Revenge, Music from…The Elder, vooral de oude KISS. Het hangt soms af van moment tot moment. Eigenlijk vind ik ze allemaal goed met uitzondering van Asylum…
 • Wat zijn enkele van je andere favoriete bands? AC/DC, Motley Crue, Van Halen, The Donnas, WASP, hoofdzakelijk jaren 70 hardrock.
 • Wat zijn je hobby’s? Euh... ik kan/mag hier nu geen antwoord geven (want alles staat in het teken van KISStory)...
 • Ben je een verzamelaar? Wat dan wel? Leuk KISS spul zoals bvb. de KISS beren, KISS poppen, CD’s of dvd’s van KISS tributebands. Sinds KISStory er is gaat al mijn geld naar de groep en staat mijn verzameling op non-actief.
 • Wat is je tofste item KISS/non KISS die je hebt? Een canvas van ongeveer 3 meter op 1m20 met daarop een foto van KISS die ik heb kunnen laten signeren in Brussel tijdens de Psycho Circus tour. Hij is zelfs te zien in het KISStory 2 boek. Of misschien mijn Ibanez PS10 gitaar gesigneerd door Paul Stanley. Nu, die KISS beren uit LA zijn ook wel leuk, of anders ons eigen KISS logo waar we mee optreden...
 • Wat is jouw leukste rock and roll verhaal? Onze Spaceman die eens zijn schoen kwijt was op weg naar "Dessel swingt" en die hebben we teruggevonden in het midden van een kruispunt. Of misschien dat we na een optreden van de Scorpions, tijdens de Eye II Eye-tour, ergens aan een achterdeurtje van de zaal aanklopten voor de fun. We moesten er langs om terug naar de auto te wandelen. Tot onze grote verbazing ging die deur open en werden we gewoon binnengelaten. Toen we vroegen "Zijde gij dan geen security?" antwoordde de man "Ba neen, ze hebben me gewoon gevraagd de deur open en dicht te doen". En, bam, daar stonden wij dan, in de zaal, achter het podium, bij 2 containers waarin de Scorpions zaten. We konden vlot van iedereen een handtekening krijgen en zelfs een plectrum! Hetgeen me het meest bijgebleven is de eerste show van de Psycho Circus tour in Dodger Stadium-LA... Niemand wist wat we konden verwachten. We hadden wel al geruchten gehoord i.v.m. een 3D show, een compleet circus enz. Het was ook de avond van Halloween en IEDEREEN in dat stadium (dat eigenlijk een heel groot baseball field is) was verkleed... Spiderman kwam langs, Catwoman, The Blues Brothers, Ghostbusters... kortom het was een heel speciale sfeer. Ik kreeg ook kippenvel toen ze "Nothin' to lose" speelden. Het was al heel lang geleden dat ik KISS dat hoorde doen en toen je al die armen en handen van het publiek zag meedoen was dat wel iets fenomenaal. Telkens als wij met KISStory zelf "Nothin' to lose" spelen komt er steeds iets van die herinnering terug, heerlijk...
 • Wat is jouw droom? Erkenning krijgen voor wat we doen met KISStory. Een tour kunnen organiseren in binnen-en buitenland. Enkel met muziek bezig zijn en een KISS conventie organiseren.
 • Wat wil je doen in de toekomst? Na de KISS-logo, pyro, flightcases, gitaren, confetti-machines nu ook eens de KISS-trappen van '77 nabouwen en een hydraulische drumriser in elkaar steken. Deze 2 wensen zijn ondertussen in vervulling gegaan.